top of page
  • Boomzorg Loenders

Boomwortels uitgraven of uitfrezen?

Bijgewerkt op: 28 apr. 2023

Een boom geveld, wat met de boomstronk?

Als u een of meerdere bomen heeft laten vellen blijft er altijd een stevige boomstronk achter. U kunt ervoor kiezen om het te laten zoals het is, maar dan is er steeds struikelgevaar, wordt het maaien van uw gazon belemmerd en nieuwe aanplanting bemoeilijkt. Een omvangrijke boomstronk neemt niet alleen plaats in beslag, het is natuurlijk ook niet zo’n mooi zicht in de tuin. Ook voor het bouwrijp maken van een perceel voor nieuwbouw is het verwijderen van boomstronken na het kappen van bomen een must. Dan hebt u twee opties om boomresten te verwijderen: boomwortels uitgraven of boomstronken uitfrezen. Maar wat is het verschil tussen beide technieken? En wat is de beste oplossing voor uw situatie?Boomwortels uitgraven

Het verschil tussen boomwortels uitgraven of uitfrezen

Uitfrezen is het proces waarbij we met een geavanceerde freesmachine de ​​boomstronk frezen. De stronk en wortels worden dan versnipperd tot houtsnippers. De boomwortels worden ook tot op zekere diepte verwijderd.

Bij het uitgraven van boomwortels worden de boomstronk én alle boomwortels volledig uit de grond verwijderd door graafwerk. Deze klus kost enorm veel tijd, mankracht en zwaar materiaal. Zeker wanneer het om een grote boom ging is dit quasi onbegonnen werk. Bovendien rijzen er andere uitdagingen na het uitgraven: de zware boomstronk moet afgevoerd worden en een groot gat in de grond moet opnieuw gevuld worden.

Wat zijn de voordelen van uitfrezen?

Het uitfrezen van boomstronken is veel voordeliger, nauwkeuriger en minder ingrijpend dan het uitgraven van een boomstronk en boomwortels, zonder gevaar om terras of fundering schade toe te brengen. De stronkenfrees baant zich ook een weg door de aarde rond de boomstronk, dus op voorhand uitgraven is overbodig werk. Ook een zware boomstronk afvoeren is niet aan de orde. Houtsnippers kunnen na het frezen vermengd met grond de vrijgekomen ruimte opvullen. Het weinige dat nog rest, zal na verloop van tijd op natuurlijke wijze vergaan.


Als het niet per se nodig is om boomwortels uit te graven, is uitfrezen dus de meest kostenbesparende en efficiënte oplossing. Boomzorg Loenders heeft alle expertise en ervaring voor het uitfrezen van boomstronken, ook als het om stevig verankerde boomwortels en vertakkingen van boomwortels gaat, ook op moeilijk bereikbare plaatsen. Na ons werk is uw grond klaar voor beplanting of bestrating!


Boomwortels uitfrezen? Bel Boomzorg Loenders meteen voor meer info over onze werkwijze!


41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page